Waarheidvinding  

Ga terug   Waarheidvinding > Advaita Vedanta > Leermeesters > Eckhart Tolle

Eckhart Tolle Eckhart Tolle, geboren als Ulrich Tolle (1948) is een Duitse leraar en auteur op het gebied van de spiritualiteit.

 
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
Oud 27 May 2010, 21:24   #1
Renoir
Forumbaas
 
Renoir's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 March 2010
Berichten: 111
Standaard Het pijnlichaam *

Eckhart Tolle schijnt de uitvinder van het pijnlichaam te zijn, inmiddels veel gehoord in de spirituele wereld.

François Rönne zegt daarover:

The Pain-Body
_____________
( Het lichaam van pijn en lijden)

Een mens ervaart pijn en lijden onder drie vormen, waarvan de eerste vorm onnodig lijden kan genoemd worden.

1. Pijn en lijden veroorzaakt door de onbewuste handelingen van het geïmproviseerde zelf.
2. Collectief waarnemen van pijn en lijden (intuïtie)
3. Pijn en lijden van zichzelf.

Al wie zich door bewustwording kan bevrijden van de oorzaken van onnodig lijden is in staat om een balans te creëren tussen het collectief lijden en de pijnervaring van zichzelf.
Een balans bereiken tussen die twee, activeert de groei naar zelfrealisatie.

Ingeborg Laschet
Verzorg IG Geronto Psychiatrie in Limburg schrijft het volgende:

Het pijnlichaam.

Hoe komt het toch dat sommige mensen steeds dezelfde ellende meemaken? De buurvrouw die alsmaar op foute mannen valt, de neef die steeds wordt bedrogen, de vriendin die overal wordt ontslagen. Je kunt je afvragen waarom we niet voor meer plezier en vreugde kiezen. Dat komt volgens Eckhart Tolle, schrijver van het boek "De nieuwe Aarde" dat we ons niet bewust zijn van het bestaan van ons pijnlichaam. Wie bewust wil leven zal eerst moeten weten wat er innerlijk speelt.

Het grootste deel van ons denken is automatisch en bestaat uit steeds terugkerende gedachten. Mensen kunnen vaak niet ophouden met piekeren. We hebben allemaal ons portie problemen, maar wat je misschien niet weet is dat restanten van emoties en gedachten in je aura blijven hangen. Alles wat je niet volledig onder ogen ziet en aanvaardt vormt een eigen energieveld dat we het pijnlichaam noemen. Het pijnlichaam is iets dat in iedereen leeft. Het heeft een eigen intelligentie en om te kunnen bestaan heeft het voedsel nodig. Het is niet leuk om te beseffen dat iets in jou het prettig vindt om ongelukkig te zijn. Het is dat deel dat de boel saboteert zodra het leuk begint te worden.
Iedereen creëert stress, terwijl je dat eigenlijk helemaal niet wilt. Of je trekt steeds maar weer dezelfde vervelende situaties aan, waar je ook niet gelukkig van wordt. Het probleem is dat je niet doorziet wat je eigen aandeel is. Je voelt je slachtoffer, klagen wordt een dagelijks ritueel. Daar ga je weer met oordelen of met fantaseren over wat allemaal, misschien, nooit, mogelijkerwijs, een keer in de toekomst zou kunnen gaan gebeuren.

De clou waar het om gaat is om in de eerste plaats bewust te worden dat het pijnlichaam bestaat. Alles begint eerst met een gedachte die vervolgens een emotie opwekt. De stem in je hoofd gaat treurige, angstige of boze verhalen vertellen over jezelf, over andere mensen, over vroeger, of over wat denkbeeldig nog kan gaan gebeuren. Zodra je verwijt, beschuldigt, bekritiseert en oordeelt is het feest voor het pijnlichaam. Zonder dat je het misschien beseft, zet je jezelf steeds onder druk. Het pijnlichaam verslindt met genoegen elke negatieve gedachte. Mensen zijn geneigd om emoties in leven te houden, daardoor ontstaat een opeenhoping van oude pijn. Als je met iemand een conflict hebt, vraag je dan eens af of dat een bewuste keuze is geweest of dat jij je misschien hebt laten meeslepen. Soms neemt het pijnlichaam gewoon de regie over. Let er maar eens op hoe vaak storende gedachten en gevoelens je dag bepalen.

In zijn boek De Nieuwe Aarde beschrijft hij de werking van het pijnlichaam. Bij de meeste mensen kent het pijnlichaam een sluimertoestand en een waaktoestand. Het pijnlichaam ontwaakt als het tijd wordt om nieuwe energie op te doen. Het kan ook door een gebeurtenis wakker worden gemaakt. Als het verzadigd is keert het terug in een sluimertoestand, een uitgeput organisme achterlatend dat veel vatbaarder is voor ziekte.
Een emotie die giftig is voor het lichaam, dus eigenlijk alles wat NIET met liefde te maken heeft, verstoort de harmonische werking.
Angst, bezorgdheid, verdriet, afkeer, jaloezie, onvrede, het zijn gevoelens die het hart en het immuunsysteem beïnvloeden.

REGULIERE GENEESKUNDE.

Zelfs de reguliere geneeskunde begint het verband tussen negatieve emoties en lichamelijke ziekten te zien. Gelukkig hebben positieve gevoelens omgekeerd vaak een helend effect. Steeds meer mensen worden bewuster, waardoor het pijnlichaam zijn greep verliest.

Wie is Eckhart Tolle?
Eckhart Tolle, zijn echte naam is Ulrich Tolle, is een Duitse leraar op het gebied van spiritualiteit en heeft diverse boeken geschreven waar
De Nieuwe Aarde er een van is.
Renoir is offline   Met citaat reageren
 

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Colofon
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn in GMT (+ 1:00 uur), het is in deze tijdzone nu 18:19.


Forumsoftware: vBulletin®, versie 3.8.15 by Renoir
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.