Waarheidvinding  

Ga terug   Waarheidvinding > Gedegen zelfonderzoek > Beginnend zelfonderzoek
Registreer FAQ Berichten van vandaag Zoeken

Beginnend zelfonderzoek Wil ik weten 'wat' ik ben, of verblijven in 'wie' ik ben.

 
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
Oud 8 August 2021, 09:36   #11
Laurens
Geen lid
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Vagebond
Ja zeker, en dat is voor jou niet anders Bassie, zoals je zelf ook heel goed weet, er is echter wel een verschilletje toch mbt voor ontwaken en na ontwaken niet waar..?
Ontwaken is een leuk tussenstapje, je bent inmiddels wakker geworden en leert voor het eerst kijken. Nog steeds hou je alles voor waar wat je denkt. Opgehemeld door leraren denk je dat de vergaarde kennis 'weten' is.

Citaat:
En verder, ik heb er nog wel zijn in, ziet mentale realisatie mentale realisatie en laat nu net jij daar de belichaming van zijn want u zit op de grote roze wolk afstand te nemen van uw zelf zeggende:' ik heb daar niks mee te maken want ik ben 'Zijn' de ultieme onbegrepen dualiteit.
Dan hoor je 'ego ziet ego' en denkt dat goed te kunnen gebruiken voor je eigen filosofietje 'mentale realisatie ziet mentale realisatie'. Ego ervaart grote moeite met iemand die met autoriteit spreekt omdat ie geen 'kennis' draagt maar 'weet'. Jij laat je 'kennis' spreken (en moet het hebben van stijfkoppigheid) dat je 'Zijn' bent. Al is het met een groot nog niet eerder onderzocht ego. Dat je altijd overal, en overduidelijk ook hier, parten speelt en door kenners helder wordt gezien.

Citaat:
En omdat jij heel waarschijnlijk een heldere blik heb met betrekking tot waar ik sta ben ik zo vrij geweest mijn leraren te verwittigen dat er volgens jou, je had het over allemaal namelijk, nog een zelfingenomen zelf in mij huist of zij me willen helpen dat zelf te knechten. Ik zal het nalaten hun reaktie te benoemen, nee ik ga het toch zeggen, onverbeterlijke mij, ze hebben zich de ziekte gelachen, het enige wat nog uit hun monden kwam was:' Jij een zelfingenomen zelf? Welk zelfingenomen zelf zei dat?'

😂

Sorry, ik heb het niet gezegd. 😂

💋
Met mooie verhalen die nooit aan enige twijfel onderhevig zijn geweest sussen zelven zich weer in een diepe slaap waar ze denken uit ontwaakt te zijn.
 
 


Colofon
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn in GMT (+ 1:00 uur), het is in deze tijdzone nu 20:50.


Forumsoftware: vBulletin®, versie 3.8.15 by Renoir
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.