Waarheidvinding  

Ga terug   Waarheidvinding > Gedegen zelfonderzoek > Waar gaat het hier verder ook nog over?
Registreer FAQ Berichten van vandaag Zoeken

Waar gaat het hier verder ook nog over? Wat is er hier zoal aan de orde.

 
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
Oud 17 October 2023, 17:41   #1
Laurens
Vicaris
 
Laurens's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 August 2023
Berichten: 113
Standaard Trauma

Mensen komen vaak niet aan gedegen zelfonderzoek toe vanwege andere zaken die spelen. Het is niet zo dat je met een in het verleden opgedaan trauma geen gedegen zelfonderzoek zou kunnen doen en ont'dekken wat je bent maar een trauma is iets van het zenuwstelsel en kan parten blijven spelen.
In dat kader wil ik een interview aanbevelen te bekijken.
Jan Bommerez over trauma, transitie, flow en heling.

Ik citeer hier en daar wat relevante stukjes.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bommerez

Over intuïtie.

Het hele proces van intuïtie, je traint ze niet je bevrijd ze. Want die intuïtie is deel van je wezen. Intuïtie is eigenlijk de universal mind die door je komt, maar dan moet je een geleider zijn en naarmate je een grotere geleider bent komt er ook meer door je. Dat is ook wat Tesla zei, hij zei ik ben een geleider voor het universum, dingen komen tot mij. het heeft met de mind te maken hoeveel intuïtie er door je kan komen. Het komt niet van de hersenen die intuïtie.

Ik ben een geleider van het universum, de flow die door je lichaam gaat is je normale staat, voordat je trauma's en conditioneringen hebt opgelopen. En dan rond het tweede levensjaar krijg je een ego en dan begin je ik te zeggen en dan wil je niet meer zoals het is. Dat is ook weer een evolutieproces, dat het ego eigenlijk een evolutionaire fase is.

Dus het ego is niet iets wat je moet bestrijden, het is een evolutionaire fase van de rups voor de vlinder. Dus dat ego heb je nodig om te kunnen functioneren in de wereld. Dus je moet ook je ego niet verliezen, ego moet een beetje een andere visie krijgen op de dingen, maar op een keer dat het ego rijp genoeg is kan het ook aan de kant stappen.

Wat Krishnamurti ook zegt op een keer begrijpen de hersenen hun eigen limiet en dan kan intuïtie echt vrijelijk door je stromen.
P.s. er wordt hier vaak gesuggereerd als zou er hier aan 'ego' bestrijding worden gedaan. Dat is weer een misinterpretatie van de mind nu ego in het blikveld staat vanwege de omstandigheid dat het ego het doen van 'gedegen zelfonderzoek' in de weg staat. Om die reden moet je de werking van ego 'doorzien', de weerstand van ego 'kennen', dus wordt die opgeroepen zich te tonen.

Ook de documentaire 'the wisdom of trauma' van Gabor Maté is zeer bekijkenswaardig.
Laurens is offline   Met citaat reageren
 


Colofon
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn in GMT (+ 1:00 uur), het is in deze tijdzone nu 17:27.


Forumsoftware: vBulletin®, versie 3.8.15 by Renoir
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.