Waarheidvinding  

Ga terug   Waarheidvinding > Advaita Vedanta > Leermeesters > Osho
Registreer FAQ Berichten van vandaag Zoeken

Osho Introduceerde de Oosterse wijsheid voor de happy few die het zich konden veroorloven naar India te komen.

 
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
Oud 26 September 2012, 17:37   #11
Renoir
Forumbaas
 
Renoir's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 March 2010
Berichten: 111
Standaard

...bouwen een kerk op zijn lijk.
Dat zegt Jezus ook: 'Na mijn dood', zegt Jezus, 'zullen de mensen vasten en treuren als de jeugd van de religie verdwenen is. Maar op dit moment is vasten overbodig.' Vergeet dit dus niet: als religie een feest is, dan leeft ze. Kom erbij! Maar als religie gaat vasten, maak je dan zo gauw mogelijk uit de voeten, want ze is niet alleen dood: ze vermoordt jou ook nog als je je te dicht in de buurt waagt.

Kunnen soms bruiloftsgasten treuren, zolang de bruidegom bij hen is? Er zullen echter dagen komen, dat de bruidegom van hen weggenomen is, en dan zullen zij vasten. En niemand zet een niet-gekrompen lap op een oud kledingstuk; want de ingezette lap scheurt iets af van het kledingstuk en de scheur wordt erger. Jezus zegt: 'Traditionele godsdienst, de godsdienst van vanouds, kan niet feest vieren.' Feestelijkheid is nieuw. Ieder moment ervan is nieuw, nooit oud.

Niemand zet een niet-gekrompen lap op een oud kledingstuk.
Een nieuwe, jeugdige, frisse religie past nooit in het raam van de traditie. Als de nieuwigheid eraf is zal het er ooit wel in passen, maar dan is ze zelf traditie geworden, levenloos verleden. Levende religie is tegenwoordigheid. Het speelt zich af in het nu. Traditie is maar een ander woord voor herinnering. Kun je het ver-schil duidelijk aanvoelen? Je moet het aanvoelen.

Je houdt van een vrouw. De vrouw is er, jij bent er ook ? tussen jullie stroomt liefde. Dat is tegenwoordigheid: je wordt omgeven door iets ondefinieerbaars, iets waarop je geen greep kunt krijgen, iets imma-terieels, iets spiritueels. Er is iets van een andere wereld op je neerge-daald. Je leeft in een totaal andere wereld. Het moment waarin je leeft hoort niet meer bij deze wereld: je bent getranscendeerd, je bent een onbekende dimensie binnengeleid.
__________________
Ordnung muss sein
Renoir is offline   Met citaat reageren
 


Colofon
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn in GMT (+ 1:00 uur), het is in deze tijdzone nu 16:19.


Forumsoftware: vBulletin®, versie 3.8.15 by Renoir
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.