Waarheidvinding  

Ga terug   Waarheidvinding > Advaita Vedanta > Niet verlicht
Registreer FAQ Berichten van vandaag Zoeken

Niet verlicht Mooi nu kan er wat gedaan worden.

 
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
Oud 26 October 2012, 15:24   #11
Looro
Jubilaris
 
Looro's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 October 2011
Berichten: 176
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Renoir Bekijk bericht
Krishnamurti (dan maar als voorbeeld want Renoir is nog niet dood en ontmoet nog weerstand) begrijpt jouw egocentrische redenen dat jouw persoon de inzet is en spoort je aan verder dan de verschijnselen die zich in je voordoen te kijken.

Hier scheid zich de weg van Krishnamurti met jou en Rob. Jullie keuvelen gezellig en filosoferende verder over het gefascineerd zijn in jou al verschijnsel. Doe dat niet, zegt Krishnamurti en blijft je aansporen niet de weg van het proces van de verandering (Rob zegt de beweging) in te gaan maar te verblijven in het doorzien van de aard van je zijn (Rob zegt het stilstaan).
Inderdaad de wegen van elke mens zijn gescheiden. De rol van Krishnamurti (hij zal het woord weg vermeden hebben) is het onderzoek van wat zijn is.
In plaats van wegen kunnen we van rollen spreken. Elke mens heeft zijn rol te vervullen in het zien van wat zijn is. De rol van Krishnamurti was 'verkondigen' van het onderzoek naar zijn.
Wat is jouw rol in het zijn Renoir? Heb je de erfenis van Krishnamurti binnengehaald en ga je nu op je zelfje verkondiger spelen?
De rol van Rob en mijzelf is weer een andere rol dan die van jou en van gelijk wie anders. Elke rol die iemand vervult past precies op zichzelf.
Weet jij welke rol jij vervult in het zijn en is die openbaar (zoals bij Krishnamurti) of speelt die zich af in de persoonlijks sfeer (zoals bij bijna iedereen van ons hier)?
Looro is offline   Met citaat reageren
 


Colofon
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn in GMT (+ 1:00 uur), het is in deze tijdzone nu 21:00.


Forumsoftware: vBulletin®, versie 3.8.15 by Renoir
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.