Waarheidvinding  

Ga terug   Waarheidvinding > Gedegen zelfonderzoek > Waar gaat het hier verder ook nog over?
Registreer FAQ Berichten van vandaag Zoeken

Waar gaat het hier verder ook nog over? Wat is er hier zoal aan de orde.

 
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
Oud 11 November 2010, 22:44   #22
Rennie
Missionaris
 
Rennie's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 April 2010
Berichten: 275
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Nada Bekijk bericht
Zelden in een stukje tekst zoveel nonsens bij elkaar gelezen. Om bij je eerste zin te beginnen....je aanpassen aan de menselijke natuur. Volstrekte kul. Je kunt je niet aanpassen aan je menselijke natuur. Menselijke natuur, het woord zegt het al, is je natuur, daar valt niks aan aan te passen, dat is wat je bent. Of je het nu leuk vindt of niet.
Verder....waarom mensen op een forum schrijven is om de uitwisseling van ervaringen. En daar kunnen prima allerhande kritische kanttekeningen en vragen bij geplaatst worden. Als je enkel een monoloog wilt houden over jouw (vermeende) waarheid, kun je beter een boek gaan schrijven. Dan de zin....ik heb de intentie iets van je af te nemen zonder je daar iets voor terug te geven. Alsof jij überhaupt in staat zou zijn om , wie dan ook, maar iets af te nemen, als die ander daartoe niet bereid is. En dan je kritiek op het Jantjesgedoe. Vooralsnog zie ik bitter weinig verschil tussen het Jantjesgedoe en het Renoirgedoe. Behalve in de naam, but what's in a name, nietwaar? Jantje weet niet waar je wezen moet, maar gelukkig weet jij dat wel. Ik snap best dat je dat voor jezelf meent te weten, maar zo geldt dat voor iedereen. En wie zegt dat ik wil wezen waar jij bent? En het is weer een prachtige, edoch buitengewoon holle, frase te roepen dat zelfloze verbondenheid oprecht en liefdevol te noemen is, het is alleen spijtig dat alleen jij die blijkbaar ervaart vanuit je ivoren toren, daar schiet de mensheid echt iets mee op. Om te eindigen met je eerdere quote dat het allesbehalve gaat om een persoonlijke transformatie, zoals gezegd die mening deel ik niet. Voor mij is een mens die zich daadwerkelijk bevrijd heeft van zijn beperkingen van zijn identiteit, een levend voorbeeld en een bron van liefde, wijsheid en compassie. Iemand die liefde onderwijst, vanuit de wijsheid dat alleen liefde een helende werking heeft. Want anders is het slechts meer van hetzelfde, anders gezegd, een hoop geblaat en maar weinig wol.
Wanneer het mijn intentie is iets af te nemen hoeft daar niet de gevolgtrekking aan verbonden te worden dat dat ook lukt. Ik heb die door je veronderstelde illusie helemaal niet. De spraakverwarring ontstaat wellicht omdat ik in de identificatie met de bezitter ben wanneer ik de uitlating doe het gevoel te hebben me iets ontnomen te worden en natuurlijk laat ik mij in de huid van een zwaarbevochten identiteit niet zomaar iets afnemen.

Het is onvoorstelbaar grappig om steeds op iets aangesproken te worden waar ik niet in zit.

Ik had inmiddels ook al wel uit je uitlatingen begrepen dat je geen verschil ziet tussen het Jantjesgedoe en het Renoirgedoe vandaar dat ik ook als zodanig op je reageerde. Voor iemand die niet tot het zien van dat verschil in staat is blaas je nogal hoog van de toren. Je lanceert nogal veel vanzelfsprekendheid en logica als waarheid maar het komt niet veel verder dan een subjectieve waarheid waartegenover ieder ander met veel recht en genoegen zijn tegenovergestelde plaatst.

Het is niet in het belang van Zelfonderzoek om alsmaar over een schaakbord te schuiven.
Rennie is offline  
 


Colofon
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn in GMT (+ 1:00 uur), het is in deze tijdzone nu 20:52.


Forumsoftware: vBulletin®, versie 3.8.15 by Renoir
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.