Waarheidvinding  

Ga terug   Waarheidvinding > Persoonlijke perikelen > Eigen forum beheer
Registreer FAQ Berichten van vandaag Zoeken

Eigen forum beheer Uitsluitend voor alternatieve zoekers

 
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
Oud 22 November 2014, 11:27   #11
marie
Actuaris
 
Geregistreerd: 7 July 2014
Berichten: 426
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Looro Bekijk bericht
Een moedig getuigenis! Maar was er vooraf aan je deelname aan dit forum niet al een plan om anderen te laten delen in de wijsheid van jouw ontdekkingen en persoonlijk doorwrochtte stellingen? Het spreken met Engelen, de rol van de vrouw in de samenleving, de persoonlijke zoektocht, enz. zijn allemaal thema's die het plan om van betekenis te zijn gestalte geven.

Dat plannen maken staat hier niet in hoog aanzien.
Dat is ook de uitzonderlijke en zeldzame waarde van dit forum dat je hier de plannen omtrent jezelf aan diggelen mag gooien. Je eigen plannen wel te verstaan. Elk heeft een eigen baan en zoals bij bowling gaan bij een strike alle armen de hoogte in.

De God van Mozes heeft zich verder, in onze tijd geopenbaard in Jezus Christus die voor alle mensen de weg, de waarheid en het leven is. Het kleine ik hoeft geen plan meer te maken maar maakt het mogelijk dat alle anderen de weg vinden, de waarheid kennen en het leven hebben.
Meer dan anderen te laten delen in mijn ontdekkingen was er de vraag en de wil om verder te ont-dekken; maar alles werd samen op de mesthoop gegooid als verdwazende ego-werking.
Iedereen heeft zijn Eigen weg te gaan; inderdaad; maar heb ik iemand gedwongen of verplicht om mijn weg te bewandelen?
Heb ik al die onderwerpen waar er geen aandacht van anderen voor was niet gewoon links laten liggen?

Is de gedachte dat er misschien anderen op dezelfde golflengte zouden zitten dan ik en met mij samen een stuk weg zouden willen gaan, is die gedachte zo vreemd; is dat zo wraakroepend?
Heb jij ons ook niet jouw ideeën over het Woord ontvouwd en heb je zelfs daardoor ook niet meer inzicht erin gekregen en ben je dank zij dit forum en het luisterend oor ervan niet een heel stuk vooruit gegaan op jouw weg?

Kan het zijn dat jullie verdenking van mijn ego-werking jullie Eigen "ego's" op scherp hebben gezet en dat jullie weerstand tegen mij in feiten weerstand tegen jullie Eigen "ego's" was en is?
Vrezen jullie nieuwe waarheden te ontdekken die jullie "ego's" ontwrichten en/of niet aankunnen? (Weet dat ik hier in het algemeen spreek en zeker niet jou op het oog heb).

In ieder geval, Looro, bedankt voor de klare en duidelijke uitleg; het brengt mij even terug naar het begin van mijn verschijning hier en het brengt mij even terug naar mijn Eigen zelf dat ik misschien veel te lange tijd en veel te dom verlaten heb om de wijsheden, die soms eerder stommiteiten zijn, van anderen te volgen.
marie is offline  
 


Colofon
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn in GMT (+ 1:00 uur), het is in deze tijdzone nu 02:32.


Forumsoftware: vBulletin®, versie 3.8.15 by Renoir
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.