Waarheidvinding  

Ga terug   Waarheidvinding > Advaita Vedanta > Leermeesters > Hans Laurentius
Registreer FAQ Berichten van vandaag Zoeken

Hans Laurentius Na elf jaar satsangs gegeven te hebben is hij sinds april 2009 gestopt. Sinds 2012 zijn er weer bijeenkomsten.

 
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
Oud 6 June 2015, 22:54   #11
Theo
Actuaris
 
Theo's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 November 2014
Berichten: 589
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Laurens Bekijk bericht
Nee dus, Waarheid is geen gelijkgestemdheid. Dit soort misvattingen is dus de oorzaak van al dat onnodige heen en weer geschrijf. Dat veroorzaakt je aansluiten bij de een (Puppetji) deels weer bij een ander (Theo) en soms het ronduit afkeren van weer een ander om daaruit vervolgens een eigen, enigszins vaststaande, mening (overtuiging genoemd) te vormen die je kunt blijven koesteren. Het heeft helemaal nulkomma niks met Waarheid uitstaande. Over Waarheid hoef je niet te soebatten, Waarheid IS.

Grappig dat je dit veel verder doorgevoerde en dieper gelegen onveranderlijke onderscheid 'oppervlakkig' noemt en je dat boven zoiets als een veranderlijke mening stelt en (wederom als mening) gaat prevaleren. Dan zit er toch ergens wel iets goed fout of we zitten op een totaal verschillend level en dat dat het geval is, is me al lange tijd duidelijk. Jij hebt het alsmaar over de subjectieve waarheid en ik over Waarheid.
Doe s wat aardiger tegen Nadje. Nadje is zoekende en dus is het goed dat ze zich de ene keer aansluit bij Puppetji, bij mij of zelfs bij jouw 'gedegen' onderzoek.

Onderzoek alles en behoudt het goede. In dit topic ben ik jouw mening over waarheidsvinding aan het onderzoeken en dat doet mijn lachspieren iig geen kwaad
Theo is offline   Met citaat reageren
 


Colofon
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn in GMT (+ 1:00 uur), het is in deze tijdzone nu 22:42.


Forumsoftware: vBulletin®, versie 3.8.15 by Renoir
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.